יום רביעי, 16 בדצמבר 2015

מתכון לדג סלמון בתנור

מתכון נפלא ופשוט להכנה של סלמון בתנור, שמשדך את הדג העסיסי לרוטב קרמי אבל לא כבד.(4 מנות)


מרכיבים
                                                  

פילה סלמון במשקל כ-1 ק"ג
1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
4 כפות רוטב סויה
2 כפות מיונז
3 שיני שום כתושות
1/4 צרור שמיר קצוץ
פלפל שחור גרוס                                                
1 כרשה (החלק הלבן בלבד)
1 קישוא
2 פלפלים אדומים




אופן ההכנה

מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אלומיניום ולאחר מכן בנייר אפייה.
מרוקנים את מכל השמנת החמוצה לתוך התבנית. מוסיפים את רוטב הסויה, המיונז, השום, השמיר (שומרים מעט בצד לקישוט) ופלפל שחור. מערבבים לתערובת אחידה.
שוטפים את פילה הסלמון ומייבשים היטב במגבות נייר. מניחים בתבנית, כשהעור פונה כלפי מטה, ומורחים מחצית מתערובת השמנת על פני הדג.
פורסים דק את הכרשה, הקישוא והפלפלים. מפזרים על פני הדג ומערבבים עם תערובת השמנת.
מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ומהדקים היטב, כדי שהתבנית תהיה אטומה.
אופים את הסלמון בתנור כ-30 דקות, עד שהדג מוכן. מגישים חם עם הרוטב ומקשטים בשמיר קצוץ.

בתיאבון!!

אין תגובות:

פרסום תגובה